Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudd meg, mit üzennek az álmaid! *.*

Mindannyian álmodunk, ha emlékszünk rá, ha nem. Egyesek szerint ekkor a tudatalattink dolgozik, mások úgy gondolják, a jövő üzen nekünk. Bárhogy is legyen, legtöbbször konkrét jelentésük van- lássuk, melyek ezek!

almok1.jpg

Érdekesség
Tudtad, hogy életünkből kb. hat évet töltünk álmaink birodalmában? Sokak szerint ugyanolyan komolyan kell venni az itt megélt létünket is, mint a valódit.

Sőt, azt mondják, olykor még valóságosabb és igazabb képeket mutatnak az álmok, mint amit ébren tapasztalunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

almok2.jpg

Menekülés

Akár gyerek, akár felnőtt az illető, a menekülés az egyik leggyakoribb álomképek közé tartozik. Van, hogy látjuk konkrétan azt a személyt, aki elől menekülünk, viszont néha nem is tudjuk, miért futunk, csak érezzük a késztetést.

Állítólag egy élethelyzet elől való menekülést jelent, vagy azt, hogy nem nézünk szembe bizonyos problémákkal.

 

 

almok3.jpg

 

 

Beszéd, veszekedés hang nélkül
Álmainkban néha előfordul, hogy óriási indulatokkal veszekedünk – vagyis szeretnénk veszekedni- valakivel, de nem jön ki hang a torkunkon, bármennyire is erőlködünk.

A hirtelen megnémulás oka, hogy nem tudjuk kellő mód kifejezni magunkat, vagy hogy magunkba fojtjuk a véleményünket.

 

 

 

almok4.jpg

 

 

 

Repülés
Van, hogy álmainkban boldogan, önfeledten repülünk, akár mint Superman. Ha magunktól sikerül a felhők közt találni magunkat, az óriási szabadságvágyra utal, ami nem biztos, hogy megadatik nekünk a való életben, és így szeretnénk ezt kompenzálni.

Viszont ha valamilyen jármű kell ahhoz, hogy szárnyalni tudjunk, akkor egyedül érezzük magunkat biztonságban, és kell egy támasz, aki segít nekünk kibontakozni.

 

almok5.jpg

 

 

Zuhanás
Szintén gyakori álom, amikor zuhanunk, viszont nem érünk földre. Sokszor kudarcélmény áll a háttérben, amikor úgy érezzük, kicsúszott a lábunk alól a talaj.

Ekkor zuhanunk, zuhanunk a végtelenségig, és azért nem érünk le, mert nem látjuk a kiutat. Amikor elmúlik ez a bizonytalanság az életben, akkor rendszerint megszűnik ez az álom.

 

almok6.png

 

Fogak kihullása, mozgása
Sokan tévesen úgy hiszik, hogy a fogak elvesztése halálra utal, pedig egyáltalán nincs hozzá köze. Ha jósló álomról van szó, akkor egy élethelyzet megváltozására utal, viszont általában arról van szó, hogy aggódunk vonzerőnket, és a szexualitásunkat illetően. Ezen kívül olykor jelezheti az öregedéstől való tudatalatti félelmet is.

 

 

almok7.png

 

 

 

 

Futás akadályozottsága
Amikor menekülni, vagy sietni próbálunk, gyakran találjuk szembe magunkat egy láthatatlan erővel, ami akadályoz minket az előrejutásban.

Ez egy olyan, nehéz élethelyzetre utal, amit úgy érzünk, nem fogunk tudni megoldani, vagy azt hisszük, a körülmények hátráltatnak. Ezért mi bármennyire is próbálunk előre jutni, nem tudunk.

 

 

almok8.png

 

 

 

Halál
Amennyiben halálról álmodunk, az két dologra is utalhat. Az egyik, hogy egy nagy változás előtt állunk, így elbúcsúztatjuk, meggyászoljuk addigi életünket.

A másik, hogy egy konkrét személy akadályoz minket valamiben, és nem szeretnénk, hogy az utunkban álljon, de ezt nem merjük magunknak bevallani- így álmainkban megöljük őt.

 

almok9.png

 

 

 

Állatok
Ha állatokról álmodunk, akkor általában saját magunkat figyeljük kívülről. Teljesen mindegy, hogy milyen lény jelenik meg, a lényeg az, hogy mit csinál, mert azok a mi cselekedeteink.

Gyakran ezek nem pozitív megnyilvánulások, és mivel szégyelljük őket, nem mi tesszük, hanem kivetítjük az állatokra.

 

almok10.png

 

Meztelenség
Felnőttek gyakran álmodnak arról, hogy meztelenül vonulnak végig az utcán, vagy úgy tartanak nagyobb közönség előtt előadást. Ez általában azt jelenti, hogy nem szeretnénk kiállni mások elé és felvállalni magunkat, de mégis kénytelenek vagyunk rá.

Amikor sokan néznek minket, akkor lemeztelenítve érezzük magukat, ezért jelenünk meg csupaszon az álmainkban.

 

 

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Köszi :D

(Kata :), 2012.06.21 11:33)

Köszi Rebi! :D
Jah és Adri! Nagyon jó lett *.* :D <3

:D

(Rebi, 2012.06.13 08:04)

Sziasztok!! Nagyon jó az oldalatok ügyesek vagytok.
És amugy éhes is lettem az eprektől..
:DDD